Belastingboekje

Omdat je niet teveel
wilt betalen

Home Zoek Print Kontakt

 

Headlines   

Belastingdienst meet met twee maten

Loopt u in het vizier van de fiscus?

Winkeliers: Lokale belastingen niet meer van deze tijd

'Belasting op winkelreclame moet afgeschaft worden'

Winkeliers Groningen betalen meeste belasting over hun zaak

Wiebes: Kamer weet alles over belastingafspraken

Stadse winkeliers betalen meeste belasting voor panden

Extra aangiftetip

Belastingdienst jaagt op klanten trustkantoor HJC

Winkeliers: 'zet streep door reclamebelasting'

 
               

Artikelen

Indien u gaat hertrouwen zal het u toegekende weduwepensioen doorbetaald worden
Weduwepensioen - Indien u gaat hertrouwen zal het u toegekende weduwepensioen doorbetaald worden. Voor Fatima brak vanzelfsprekend een zware tijd aan. Ze kreeg geen weduwepensioen omdat haar mvv-aanvraag nog in behandeling was... meer

GrensInfoPunt helpt u op weg naar een baan in een ander land
Wonen in het buitenland - .. meer

Voor beide praktijk examens dien je minimaal 18 jaar te zijn
Motor examen - Je kan een examen met tijd en een examen zonder tijd doen. Zo moeten de kandidaten niet vier, maar zeven bijzondere verrichtingen uitvoeren. Elke keer als u een examen start, gaat er 1 examen van uw tegoed af... meer

Over het fonds, de pensioenregeling en de deelnemersraad
Pensioen nederland - Informatie over lijfrente, pensioen en gouden handdruk. Veel mensen houden vaak geen rekening met hun leven na een pensionering. Beheert de pensioenrechten van werknemers in de bedrijfstak Metalektro... meer


Vooral Berlijn kampt al jaren met een overschrijding van het begrotingstekort.

Heffingskorting Visum Kort Verblijf

Ellian krijgt sinds kort beveiliging door de landelijke overheid. Later vanmiddag geeft ook minister Donner Justitie een persconferentie naar aanleiding van de aanslagen in Londen. Wij weten nu al dat de Drentse katvanger binnenkort recordhouder af is. Hij wilde de koninklijke onderscheiding niet door minister De Geus of premier Balkenende opgespeld krijgen. Kort na de onafhankelijkheid werd het land al eens bezocht door president Bill Clinton. Hij zou het wel anders hebben aangepakt, volgens hem met meer succes. De Tweede Kamer heeft kort stilstaan bij de dood van paus Johannes Paulus II.

Voor Nederland betekent de meevaller een korting van 122 miljoen euro op een bijdrage van 5,5 miljard euro. Kippen, eenden en ander pluimvee moeten onmiddellijk verplicht binnen worden gehouden. Wel moeten vrouwen die recht hebben op een verblijf in Nederland zo spoedig mogelijk kunnen terugkeren. Het is de bedoeling dat de koopkracht voor de burgers iets verbetert.

De helft daarvan is bestemd voor de bijzondere bijstand;met de andere helft wordt de kinderkorting verhoogd. Maar Donner heeft dat onderdeel nooit in werking gesteld om financiële redenen. Minister Rita Verdonk voor Vreemdelingenzaken zal de motie van de Tweede Kamer over het Nederlanderschap van Ayaan Hirsi Ali onverkort uitvoeren. Toen bleek het argument van het ministerie van Defensie, dat de groentint van de legerbaret genoeg verschilt met die van de commando's, van doorslaggevend belang. Zelfs tot kort voor aanvang van het congres kunnen belangstellenden lid worden en, na betaling, meestemmen. Inmiddels lijken volgens hem de grote politieke partijen ervan overtuigd dat het democratisch bestel beter moet functioneren. Vos benadrukte maandag in een reactie dat huisartsen drie jaar geleden zijn gekort op hun inkomen, omdat het slecht ging met de economie. Wilders heeft nog geen andere verblijfsplaats gekregen. Hij ambieert dan de baan van premier, een functie die de liberale veteraan nog niet heeft bekleed. Zaterdag 2 april is een speciaal partijcongres over het akkoord in Den Haag.

Een verkeerd getimede bezuinigingsdrift, geen concreet innovatiebeleid, stelselwijzigingen die burger onzeker maken en pensioenfondsen die te snel hun tekorten weg moeten werken. Gestolen passen en identiteitskaarten zijn populair bij mensen die illegaal grenzen willen overschrijden, illegaal willen werken of anderszins willen frauderen. Gemeenten mogen binnenkort zelf boetes gaan uitdelen. Volgens Wilders brengt de grondwet geen wijzigingen in het economische beleid van de EU, dus zijn er geen negatieve effecten te vrezen. Een pakket handtekeningen wordt binnenkort aangeboden aan minister Verdonk. Haar ambtenaren hadden haar echter niet verteld dat de bepaling voor alle voertuigen zou gelden. De betrokken bewindslieden konden het hier tot voor kort echter niet over eens worden. Door de nieuwe meevaller komt het begrotingstekort nog verder richting een evenwicht. Dat hebben vertegenwoordigers gezegd tegen burgemeester Cohen. Een eerste aanzet daartoe is de invoering van een telefoonnummer dat vanaf 2007 operationeel zal zijn.

De naaste familie krijgt een visum voor één maand om de begrafenis of crematie te regelen. Niet duidelijk is nog hoe de automobilist wordt gecontroleerd. Antilliaanse jongeren die nog maar kort in Nederland zijn en een misdrijf begaan, moeten terug naar de Antillen.